Mint magánember

Várkuti Géza

Várkuti Géza

1953-ban születtem Budapesten. 1987-ben családommal együtt az akkori NSZK-ba emigráltunk, s csaknem 30 évig egy Fekete-erdei kis községben éltünk. Válásom után Bécsbe költöztem, majd rövid ideig ismét Budapesten éltem. 2013 óta a ciprusi Limassolban lakom, ez a nekem való hely - minden nap napsütés 🙂

Dr. Várkuti Bálint

Dr. Várkuti Bálint

Fiamra aki 1983-as születésű, rendkívül büszke vagyok. Bálint a németországbeli, tübingeni egyetemen végzett, mint a természettudományok doktora és agykutatással foglalkozik. Münchenben él feleségével Jesssikával akivel Singapúrban egy tudományos konferencián ismerkedett meg.

Irén

Irén

Bár régen elváltunk, feleségemmel Irénnel ma is jó kapcsolatban vagyok. Nagyon sokat köszönhetek neki.

Nővéreim

Nővéreim

Szüleim már régen nem élnek, Klári nővérem 2017 januárjában hunyt el, Marica Budapesten él.

Aisha

Aisha

Bad Peterstali házunk erkélyén, volt barátom Aisha. Nagyon nagy kutyabarát vagyok.

A “zongoraművész”

Eredetileg zenésznek készültem és a Bartók Béla Konzervatóriumot végeztem zongora szakon. Ez a mai napig elkísér, a klasszikus zene híve vagyok. A zongorázást sosem hagytam abba. A legjobb kikapcsolódás, mert a zene egészen más agyterületet mozgat meg. Válásom után rövid ideig Bécsben éltem, itt született 2 CD-m, ami ma is kapható a szokásos web-üzletekben.

 

Felteszek ide egy kis ízelítőt, hátha valaki szintén szereti Chopint vagy Debussy-t.

In the silent of the night

Chopin: Des Our Prelude

Chopin: B moll Nocturne

In the silent of the night II.

Debussy: Dr. Gradus at Parnassum

Fibich: Poem

Ciprus

2013 óta Cipruson Limassolban élek kb. 100 méterre a tengertől. Nagyon jó hely, csak ajánlani tudom. Miután Brit birodalom tagja volt, mindenki beszél angolul. A napos napok száma egy évben 340. Májustól Októberig egyáltalán nincs eső, egy rejtély hogy marad a  növényzet mégis zöld.