Premium Analytics útmutató

Először mindig megvizsgálom a fundamentális hátteret. Itt általában megjelölöm azokat a párokat, amelyeket kerülni kell a hírek körüli időszakban. Jobb ilyenkor nem benne lenni egy trében amelyik az adott devizapárra vonatkozik, hiszen egy-egy gazdasági adat publikálásakor minden megtörténhet. Ha tehát valaki ebben az időpontban trédel, akkor gyakorlatilag fej-vagy írást játszik. Lehet, hogy jól sül el a dolog lehet, hogy nem. A magam részéről mindig tartózkodom a piacmozgató hírek trédelésétől. Amikor utána megnyugszik a piac, vissza lehet térni a technikai elemzések szerinti gondolkodáshoz.

Ez után következnek a devizapárok elemzései.

Mindig megvizsgálom, mindkét lehetőséget. Mit csinálok, ha lefelé indul meg az ár, és mit fogok csinálni, ha felfelé. Nem próbálom meg kitalálni, inkább megvárom, mit mond a piac.  A chart-kép után megjelölöm a várakozó megbízások pontos szintjeit.

Trade management szabályok

 1.  Ha egy trade a célár felé vezető út felét megtette, Breakevenbe kell húzni a stoppot.
 2.  Ha egy trade rossz irányban megteszi a stophoz vezető út felét, vagy többet, akkor ha visszafordul az árfolyam és eléri az indítási szintet, zárjuk be a trédet 0-val. (Ez a negatív Breakeven)
 3.  Ha a visszapattanás néhány píppel előbb történik meg, vegyük ki a várakozó megbízást.

Példa:

 • A felső szintnél volt a várakozó megbízás, ahonn a visszapattanást (piros nyíl) vártuk.
 • Az árfolyam kevéssel előbb fodult meg (piros karika)
 • A Pending Ordert ki kell veni

Visszapatt

4. Megbízás érvénytelenítése, visszatétele

 • Minden megbízás 24 óráig érvényes
 • Egy megbízást azért kell kivenni, hogy a megjelenő hírek által esetlegesen okozott rally ne okozzon veszteséget. Persze ugyan úgy nyereséget is okozhat, de az a véletlenre lenne bízva. A technikai elemzésekből kiinduló szituáció egy hírnél megváltozhat és új felállás alakulhat ki. Ha ezt el akarjuk kerülni, akkor ebből értelemszerűen következik hogy a megbízást annyival előbb kell kivenni, amennyi szükséges ahhoz, hogy a hír időpontjában az adott pár ne legyen a piacon. Néha elég 1 perccel előbb kivenni, néha, ha az ár megközelítené a jelzett szinteket akkor előbb.
 • Mikor kell visszatenni? Előfordul, hogy a hír nem okozott változást a piacon, ilyenkor azonnal vissza lehet tenni a megbízást. Ha meglökte a piacot, akkor meg kell várni amíg a mozgás megnyukszik, ez néha 5 perc, néha több óra…
 • Előfodulhat, hogy ki kellene veni egy várakozó megbízást, de még benne ülünk a trédben. Itt is arra kell törekedni, hogy az adott devizapár a hír megjelenésekor ne legyen a piacon.
  • Ha tehát nagy pluszban van, ajánlatos bezárni, vagy legalább Breakevenbe húzni.
  • Ha kis pluszban van, zárjuk be.
  • Ha kis veszteségben van, szintén jobb inkább elkönyvelni egy kis veszteséget.
  • Ha nagy veszteségben van, benn lehet hagyni, mert legrosszabb esetben kistoppolódik és még egy kicsit vesztünk, viszont előfordulhat, hogy a hír megfordítja a piacot.

Trédek automatikus átvétele

Lehetőség van a trédek automatikus átvételére az Ön brókeréhez, az Ün számláján.

Az erről szóló videót itt lehet megtekinteni: