Premium Analytics útmutató

Először mindig megvizsgálom a fundamentális hátteret. Itt általában megjelölöm azokat a párokat, amelyeket kerülni kell a hírek körüli időszakban. Jobb ilyenkor nem benne lenni egy trében amelyik az adott devizapárra vonatkozik, hiszen egy-egy gazdasági adat publikálásakor minden megtörténhet. Ha tehát valaki ebben az időpontban trédel, akkor gyakorlatilag fej-vagy írást játszik. Lehet, hogy jól sül el a dolog lehet, hogy nem. A magam részéről mindig tartózkodom a piacmozgató hírek trédelésétől. Amikor utána megnyugszik a piac, vissza lehet térni a technikai elemzések szerinti gondolkodáshoz.

Ez után következnek a devizapárok elemzései.

A chart-kép után megjelölöm a várakozó megbízások pontos szintjeit.

Néha lehetetlen megmondani merre fog menni a a piac. Ezért előfordul, hogy bizonyos setupok egyáltalán nem teljesülnek.

Trade management szabályok

 1.  Ha egy trade a célár felé vezető út felét megtette, Breakevenbe kell húzni a stoppot.
 2.  Ha egy trade rossz irányban megteszi a stophoz vezető út felét, vagy többet, akkor haa visszafordul az árfolyam és eléri az indítási szintet, zárjuk be a trédet 0-val. (Ez a negatív Breakeven, és ezt a szabályt nem mindig alkalmazom)
 3.  Megbízás érvénytelenítése, visszatétele
 • Minden megbízás 24 óráig érvényes
 • Egy megbízást azért kell kivenni, hogy a megjelenő hírek által esetlegesen okozott rally ne okozzon veszteséget. Persze ugyan úgy nyereséget is okozhat, de az a véletlenre lenne bízva. A technikai elemzésekből kiinduló szituáció egy hírnél megváltozhat és új felállás alakulhat ki. Ha ezt el akarjuk kerülni, akkor ebből értelemszerűen következik hogy a megbízást annyival előbb kell kivenni, amennyi szükséges ahhoz, hogy a hír időpontjában az adott pár ne legyen a piacon. Néha elég 1 perccel előbb kivenni, néha, ha az ár megközelítené a jelzett szinteket akkor előbb.
 • Mikor kell visszatenni? Előfordul, hogy a hír nem okozott változást a piacon, ilyenkor azonnal vissza lehet tenni a megbízást. Ha meglökte a piacot, akkor meg kell várni amíg a mozgás megnyukszik, ez néha 5 perc, néha több óra…
 • Előfodulhat, hogy ki kellene veni egy várakozó megbízást, de még benne ülünk a trédben. Itt is arra kell törekedni, hogy az adott devizapár a hír megjelenésekor ne legyen a piacon.
  • Ha tehát nagy pluszban van, ajánlatos bezárni, vagy legalább Breakevenbe húzni.
  • Ha kis pluszban van, zárjuk be.
  • Ha kis veszteségben van, szintén jobb inkább elkönyvelni egy kis veszteséget.
  • Ha nagy veszteségben van, benn lehet hagyni, mert legrosszabb esetben kistoppolódik és még egy kicsit vesztünk, viszont előfordulhat, hogy a hír megfordítja a piacot.

Erre a célra van egy Trade Manager Expert Advisor amiben be lehet állítani minden szabályt. (Pl Breakevenbe húzás, vagy egy megbízás automatikus kivétele és visszatétele a fundamentális hír körül.)

Trédek automatikus átvétele

Lehetőség van a trédek automatikus átvételére az Ön brókeréhez, az Ön számlájára.

A forrás-számlán (az én számlám) a fix 1 Lotos trédek helyett 1% kockázat/tréd Money Managementet alkalmazok. Ennek megfelelően állítsa be a másolást.

Naponta 1-2 trédet kézzel kötök be, ezek nem szerepelnek  mailben miután ezek spontán reakciók a piac mozgására.

Az erről szóló videót itt lehet megtekinteni: