Tervezd meg a napod

Checklista

A pilóták minden start előtt végigmennek egy checklistán, hogy biztosan ne maradjon ki semmi sem.
A mi listánkon következetesen minden trading-session előtt végig kellene menni. Ez a javaslatom.

4-5 alkalom után már valószinüleg úgy sem kell kitölteni, mert addigra megszokod a tennivalókat.

  1. Futó trédek
  2. MyFxBook
  3. Fundamentális háttér
  4. Engulfing
  5. Felülrendelt trendek megállapítása

 

o Ha maradt futó tréd tegnapról

Megviszgáljuk milyenek az esélyek a folytatásra. Ilyenkor lehet Breakevenbe húzni a stoppot, vagy haszonba lépni a stoppal. Vigyázzunk! A trédnek “levegő” kell. Nem szabad szűken követni, az ATR aktuális értéke a minimális távolság.

o Gazdasági naptár áttekintése

Milyen magas prioritású hír jön ki ma? Az adott deviza párjaival kerüljük a kereskedést az adott időpontban. Vagy ha a hírtől nagyobb elmozdulás várható, az Event managert bekonfiguráljuk és megpróbáljuk lekereskedni a hírt.

o H4-en végiglapozzuk a chartokat

o Főleg arany, olaj, részvénykereskedőknek

A legjobb helyek a böngészésre: Hírek-fundamentumok: forexfactory.com, finance.yahoo.com, bloomberg.com, youtube.com/bloomberglive

o Van e előző napi Engulfing gyertya

Végiglapozzuk a chartokat D1 timeframen. Amennyiben a múlt éjfélfor bezáródott gyertya egy érvényes Engulfing gyertya, trédet nyitunk az adott irányban. Ha már az Entrytől jó irányban megindult az árfolyam, mérlegeljük beszállunk e. Ha az árfolyam visszalépett, még jobb kondíciókkal tudunk piacra lépni.

A chartok áttekintése után kialakul egy kép, hogy pl. A dollár, vagy az euró éppen erősödő, vagy gyengülő fázisban van e

Érvényes trendek keresése

Kereskedési lehetőség keresése

Kereskedési lehetőség keresése 2.

Kereskedési lehetőség keresése 3.

Átlépés az általad követett stratégiára

 

o H1-en végiglapozzuk a chartokat.

Megnézzük melyiknek a végén látunk érvényes trendet (Long: emelkedő csúcsok, emelkedő mélypontok, Short: csökkenő csúcsok, csökkenő mélypontok)

o Melyik trendbe lehet még beszállni.

Ha már van egy kialakulóban lévő korrekció, megtervezzük a trédet a Fibonacci eszköz használatával és betesszük a várakozó megbízásokat. Ha már túl vagyunk az 1. korrekción, várjuk a 2. korrekció kialakulását. Betehetjük a várakozó megbízásokat, ha már nem túl késő. (vagyis már nagyon a célár közelében vagyunk.)

o Korreláró párok

Ha találsz egy tréd lehetőséget érdemes mehnézni az adott devizával erősen korreláró deviza chartját is (pl. AUD és NZD) Ezek általában ugyan azt csinálják kis eltérésekkel. Éppen ezért a trédet azon kell elindítani ahol jobbak a kondíciók pl. jobb a Risk/Reward

o Akadály

Meg kell nézni, hogy az Entry és a célár között nincs e egy erős szint (ellenállás/támasz, Key Level szint) Ha van, mérlegelni kell megcsinálod e a trédet, de az adott szinttel való találkozáskor javaslom Breakevenbe húzni a stoppot.

o Végiglapozni a párokat

Itt is megnézni, hogy az általad követett stratégia ad e jelet éppen. Ha egy jeladási szituáció éppen kialakulóban van, meg kell nézni mikor kell újra ránézni a chartra. Esetleg érdemes egy figyelmeztetőt beállítani az MT4-ben. Ha a stratégiád engedi, be lehet tenni várakozó megbízásokat.

Következő tanfolyam

Részvénykereskedés egyszerűen, kezdőknek is

A részvénykereskedés sokkal egyszerűbb, mint gondolná!

Vegye fel a kapcsolatot részvénygurunkkal, Polyánszky Attilával. WhatsApp: +357 96188288

Látogasson el részvénykereskedés oldalunkra. >>>

MADE WITH IN CYPRUS
1990 ben kezdtük, még egy másik, régebbi weboldallal. 

Irodánk

A robots kereskedésről

A robotos kereskedés messze nem jelenti azt, hogy az ember minden beavatkozás nélkül az Expert Advisorra hagyatkozhat. Nyilván való illúzió azt hinni, hogy az ember vesz egy robotot, s ez megoldja jövőbeni financiális problémáit. A piac állandóan változik, ha egy robot negatív fázisa 1-2 hónapja tart, akkor újra át kell gondolni használatát, esetleg újra lehet optimalizálni. Mindenképpen figyelembe kell venni a fundamentális eseményeket, ezek körül ajánlatos a robotokat kikapcsolni. Trendkövető stratégiákat oldalazás esetén szintén ki kell kapcsolni. Összefoglalva: Ha a piac állapota nem alkalmas a stratégia trédelésére, ha ideiglenesen is, de el kell tekinteni a robot használatától.

**PayPal/Stripe előfizetés

**Az előfizetési díjakat a PayPal/Stripe a megrendelt időtartamonként automatikusan levonja. Lemondani az esedékes fizetés előtt kell. A fizetési periódus figyelemmel kísérése a vevő felelőssége. Megkésett lemondás esetén nem áll módunkban visszafizetni.

Ⓒ 2009-2022 - All Rights Are Reserved