Hogyan kell telepíteni egy robotot, indikátort vagy szkriptet?

Azt hiszem egy videó többet mond mint 100 oldal. Az erről szólót itt lehet megtekinteni. Bár ez konkrétan a CryptoBot telepítésről beszél, de értelemszerűen ez mindig ugyan úgy zajlik az MT4-ben. 

Telepítés videó MT4-ben:
https://www.youtube.com/watch?v=zdFuh4gQNU4

 
Telepítés videó MT5-ben:
 
Kicsit megtévesztő, hogy az experteknek, indikátoroknak és a scripteknek is .ex4, illetve az MT5-ben .ex5 a végződése. Általában ha kap egy csomagot, a gyártó biztosan leírja melyik-melyik.
Az Experteket (robot) értelemszerűen a Rendszermappa/MQL4/Experts, az indikátorokat (ha van) a Rendszermappa/MQL4/Indicators, a scripteket (ha van) pedig a Rendszermappa/MQL4/Scripts, (MT5-nél a Rendszermappa/MQL5/Scripts) mappába kell bemásolni, majd frissíteni az MT4/MT5-öt, vagy újraindítani.
Az Expert Advisorokhoz, de néha az indikátorokhoz is szoktak küldeni set fájlokat (végződése .set). Ezek az illető Expert vagy indikátor ajánlott beállításait tartalmazzák és a chratrahúzás után be lehet tölteni őket a robotba vagy indikátorba. Telepítési helyük:  ill. Rendszermappa/MQL5/Presets (ez után nem kell újraindítás)
Néhány robothoz pass-fájlt is adnak, ezt a Rendszermappa/MQL4/Files ill. Rendszermappa/MQL5/Files mappába kell betenni. Ha az ember backtesztelni akarja a robotot, akkor a passfájlt a Rendszermappa/Tester/Files mappába is be kell másolni.

Powered by BetterDocs

Leave a Reply