A robotom nem működik, mit tegyek?

A “nem működésnek” is több oka lehet. Most a legegyszerűbb okokat gyűjtöttem ki.

A chart jobb felső sarkában MT4-ben egy “szomorú arc” jel (smiley) van, az MT5-ben a spaka szürke.

1. hibalehetőség: lehetséges, hogy az AutoTrading (MT5-ben Algo Trading) főkapcsoló kikapcsolt állapotban van. Ez azt jelenti, hogy a terminálon belül egyetlen robot számára sem engedélyezett a kereskedési műveletek végrehajtása, hiszen ezt a gomb kikapcsolt állása megakadályozza.

Megoldás: kapcsold be az AutoTrading/AlgoTrading gombot a felső menüsorban

2. hibalehetőség: az is előfordulhat, hogy az AutoTrading/AlgoTarading főkapcsoló be van ugyan kapcsolva, de továbbra is szomorú arc jelzi: valami nincs rendjén. Egészen pontosan az Élő kereskedés engedélyezése jelölőnégyzet nincs bepipálva. Ezt az opciót helyileg a robot tulajdonságai között (jobb klikk -> Expertek -> Tulajdonságok menü vagy F7 billentyű), vagy központilag (Eszközök -> Beállítások -> Expertek) lehet beállítani. Érdemes a jövőre nézve az utóbbi mellett dönteni, hiszen akkor a jövőben nyitott chartokra helyezett robotok tulajdonságainál a jelölőnégyzetek már az új alapbeállításokkal lesznek ellátva.

Megoldás: jelöld be az Élő kereskedés engedélyezése opciót!

Fontos tudni:

  • a már nyitott chartokon egyenként kell elvégezned a módosításokat;
  • amennyiben a fenti két lehetőség bármelyike miatt a robotkereskedés nincs engedélyezve, attól még a robotok működnek, csak kereskedési műveleteket nem tudnak végrehajtani az olvasáson kívül. Erre érdemes odafigyelni – főleg a régebbi robotok esetén – hiszen amennyiben a robot hibanaplót vezet, akkor a gyakori hibaüzenetek kiírása miatt a naplófájlok mérete folyamatosan növekszik majd. Ez feleslegesen csökkenti a szabad lemezterületet, és veszélybe sodorhatja a többi, még aktívan működő robot biztonságos működési körülményeit is.
  • ellenőrizd az Általános panel többi beállítását is, ha azok érinthetik a robotod működését! (például: DLL import engedélyezése)

A chart jobb felső sarkában MT4-ben egy “mosolygó arc” jel (smiley) van, MT5-ben a spaka világos kék.

Amennyiben a robot főkapcsoló be van kapcsolva és a kis arc is mosolyog, jó úton vagy: a robot számára most már lehetővé válik a működés. Amennyiben mégsem működik, ellenőrizd a terminál jobb alsó sarkában lévő kapcsolatjelzőt: itt két számot kell látnod, egy per jellel elválasztva. Amennyiben itt a “Nincs kapcsolat”“Érvénytelen számla” vagy egyéb hibaüzenetet látsz akkor a brókerhez való kapcsolódás sikertelen, ami természetesen a robot futását is akadályozza. Ellenőrizd az internetkapcsolatot, a belépési adataid helyességét!

Forrás: radu.hu

Powered by BetterDocs

Leave a Reply