Trade manager MT4

Sokoldalú trade manager Expert Advisor.

Sokoldalú trade manager Expert Advisor. A stoppot Breakeven-húzza, de ellenkező irányban, nagy veszteség esetén a TP-t húzza a beszállási szintre. (negatív breakeven)

Nagy erőssége, hogy a betett Várakozó megbízásokat egy megjelenő gazdasági előtt kiveszi, majd utána , ha még van értelme, visszateszi. Ezt automatizálni is lehet, de kézzel is lehet irányítani.

Egy csúszós stop lehetősége is be van építve.

Ha az árfolyam pl. 3 pípre megközelíti a Take Profit szintet, el lehet indítani egy csúszó stoppot, nehogy pár pípen múljon és mégis veszteségesek legyünk.

99 

Leírás

Ezen expert a kézi kereskedést támogató kiegészítő eszköz, nem kereskedik önállóan. Funkciói alapvetően két csoportba sorolhatók. Egyrészt a nyitott pozíciókat módosító, másrészt a pending ordereket manipuláló szekció.

BEMENETI PARAMÉTEREK

Positions Parameters:

  • BE level [%]: Nyitóár-TakeProfit távolság megadott %- ánál BreakEven-be húzza a StopLosst.
  • NBE level [%]: Az előbbi „inverze”. A nyitóár-StopLoss táv megadott %-ánál BreakEven-be húzza TakeProfitot. Trailing Step [points]: A nyitóártól point-ban megadott pozitív távolságtól kezdve az adott távolságban húzza maga után a StopLosst. (Trailing Stop).

Pending Parameters:

  • Pending SL [points]: A chartra kézzel elhelyezett SL
    nélküli Pending Ordereket felismeri, és „kezdőértéket” ad a StopLoss-nak.
  • Pending TP [points]: Az előbbi, TP nélküli Pending Ordereknek TakeProfit „kezdőértéket” ad.
  • Pending AutoBlock Date, Time: A charton található Pending Ordereket az itt megadott idő (Event Time) előtt (Before) elrejti, kikapcsolja, utána megadott idővel (After) visszaállítja. Az így kialakuló két időpont lesz a szünet időszak kezdeti és végpontja.
  • Pending AutoBlock Before [min]: Percekben megadott megelőző idő a fenti Event Time-hoz képest.
  • Pending AutoBlock After [min]: Percekben megadott utólagos idő az előbbi Event Time-hoz képest.

INFORMÁCIÓK

> Info Screen Mode: Az információs és kezelő panel bal vagy jobb oldalra helyezhető itt, hogy ne zavarja a kereskedést. A kikapcsolt állapot (No) jelenleg nem elérhető
> Info Menu Color: Kezelőgombok szövegszíne változtatható, azonban a panel „háttér” színei nem módosíthatók.

Info Vertical Shift: A kezelőpanel függőleges helyzete változtatható pixelben az alapértelmezetthez képest.

A képernyőn megjelenő kezelőpanel vezérlőgombjai a fenti alapbeállításokkal adnak értékeket az aktuális charton levő Pozícióknak és Pending Ordereknek.

Az expert indulásakor (chartra helyezés) minden gomb kikapcsolt állapotban van, az összes funkció tiltott, a nem kívánt viselkedés elkerülése érdekében. Futás közben a gobok és ezáltal az adott funkciók tetszőlegesen ki-be kapcsolhatók, aká többször is. Az expert az adott funkciót mindig végrehajtja.

Ez alól kivétel a Pending Orderek kézi és automatikus elrejtése-visszaállítása funkcó, itt van egy kötöttség. Az automatikus tiltás bekapcsolt állapotát a kézi felülírja, tehát ha a bekapcsolt automata állás mellett kapcsoljuk a kézi vezérlést, az automatikus kikapcsol, és átadja a vezérlést a kézi gombnak.

Additional information

A robotos kereskedés messze nem jelenti azt, hogy az ember minden beavatkozás nélkül az Expert Advisorra hagyatkozhat. Nyilván való illúzió azt hinni, hogy az ember vesz egy robotot, s ez megoldja jövőbeni financiális problémáit. A piac állandóan változik, ha egy robot negatív fázisa 1-2 hónapja tart, akor újra át kell gondolni használatát, esetleg újra lehet optimalizálni. Mindenképpen figyelembe kell venni a fundamentális eseményeket, ezek körül ajánlatos a robotokat kikapcsolni. Trendkövető stratégiákat oldalazás esetén szintén ki kell kapcsolni.
Összefoglalva: Ha a piac állapota nem alkalmas a stratégia trédelésére, ha ideiglenesen is, de el kell tekinteni a robot használatától.