Event Manager 2.0 Expert Advisor MT4 / MT5

Hirtrédelő robot. A naponta kijövő gazdasági hírek lekereskedésére készült robot. Mindkét irányt kezeli.

499 

Leírás

A hírek trédelésére kifejlesztett Expert Advisor.

Sokszor napokig csak csordogál a piac, mert nincs igazi volatilitás. Ha valamilyen hír jön ki, aztán meglendül az ár és 50-100-200 pípeket tesz meg másodpercek alatt. Bizonyára Ön is irigykedve nézett már a hírek utáni rallyre – “jó lett volna benne lenni!”  A gazdasági hírek lekereskedése azonban több nehézséget rejt magában.

  • Nem tudjuk merre fog kitörni az ár
  • Ha megindul a rally sokszor lehetetlen pozíciót nyitni, vagy a futó trédet menedzselni (pl. bezárni), mert a hirtelen nagy volatilitás miatt a bróker szervere csak nagy késéssel válaszol.

EXPERT ADVISORUNK MINDKÉT PROBLÉMÁT MEGOLDJA!

Az EA közvetlen a hír előtt betesz 2 várakozó megbízást. Egy Longot és egy Shortot.

1
2

Bármerre indul meg a piac benne lehet lenni

De nem is ez a fő erőssége, hiszen ezt többé-kevésbé könnyen kézzel is el tudnánk intezni. A gond akkor kezdődik igazán, ha pl. utána akarjuk húzni a stoppunkat, vagy pl. be akarjuk zárni a trédet. Nem egyszer éltem már meg, hogy ez egyszerüen nem ment. A robbanásszerü voilatilitás emelkedés és a rengeteg skalpló tréder annyira leterheli a bróker szerverét, hogy nem, vagy csak nagy késéssel tud reagálni. Akkor meg rendszerint már késő.

Bizonyos idő (beállítható hány másodperc) után a nem kiváltott Pending Order(ek) törlődnek. Ha valamelyik várakozó megbízás aktív lesz, elkezdődik a tréd menedzselése. Beállítható hány pip plusz után húzza a stoppot a 0-ra, beállítható kövesse e a trédet egy trailing stoppal. És mindezt nagyon, nagyon gyorsan!

 

Egy gyors rallynál nincs idő kézzel beavatkozni. Legyen az a Breakevenbe húzás, csúszó stop, egy részleges zárás, vagy profitkivétel. Ezt mind be lehet előre állítani.

Nemcsak hírkereskedésre alkalmas a robot, hanem bármilyen kitörési stratégia lemenedzselésére!

Additional information

A robotos kereskedés messze nem jelenti azt, hogy az ember minden beavatkozás nélkül az Expert Advisorra hagyatkozhat. Nyilván való illúzió azt hinni, hogy az ember vesz egy robotot, s ez megoldja jövőbeni financiális problémáit. A piac állandóan változik, ha egy robot negatív fázisa 1-2 hónapja tart, akor újra át kell gondolni használatát, esetleg újra lehet optimalizálni. Mindenképpen figyelembe kell venni a fundamentális eseményeket, ezek körül ajánlatos a robotokat kikapcsolni. Trendkövető stratégiákat oldalazás esetén szintén ki kell kapcsolni.
Összefoglalva: Ha a piac állapota nem alkalmas a stratégia trédelésére, ha ideiglenesen is, de el kell tekinteni a robot használatától.