A chart értelmezése és gyakorlati használata

A chart értelmezése és gyakorlati használata

A chart értelmezése és gyakorlati használata

Az egész Forex kereskedés tulajdonképpen arról szól, hogy megpróbáljuk kitalálni mi fog történni a közeljövőben. Kiindulási pontnak a chart áll a rendelkezésre. Ezen keresünk olyan szituációt, ami a múltban az esetek többségében valamilyen kiszámítható mozgáshoz vezetett. Fontos a kifejezés: “az esetek többségében”, ugyanis olyan jel nem létezik ami 100%-os bizonsággal előrejelzi a közeljövőt.

Ehhez szükségünk van megtanulni a chartot olvasni. Nyilván nem az alapokról beszélek, mint a gyertya nyitása, zárása vagy a spike-ja (szára).

Először is a piacnak kétféle “üzemmódja” van. az első, a normális, amikor tényleg a kereset kínálat apró változásai határozzák meg a pillanatnyi árat. A másik, a gadasági hírek időszaka, amikor vagy valamilyen politikai, de akár természeti esemény kívülről egy erős, kiszámíthatatlan hatással van a piacra. A technikai elemzés kizárólag csak a piac normális üzemmódjánál lehetséges és ad értékelhető jeleket.

A webináron átvesszük majd azokat a történéseket amelyeket jól ismerünk és az elemzéskor használni tudjuk. A trendről, a rangeben való swingről, az oldalazásról. Szó lesz majd az értékelhetetlen szituációkról is, melyeket kerülnünk kell a kereskedéskor.

Szó lesz még a korreláró devizapárokról is, és hogy milyen hatással lehet ezek ismerete a kereskedésünkre.

Mindenkit szeretettel várok a 9.-én tartandó ingyenes webináromra, amely 19 órakor kezdődik és regisztrálni a következő linken keresztül lehet:

https://varkuti.eu/webinar-jelentkezes

CRYPTO eBOOK

.
MOST INGYEN!

Ingyen eBook

  • Block-chain / Működése
  • Bitcoin és altcoinok
  • Bányászat / Biztonság
  • Befektetés / “digitális arany”
  • Day-Trading / Napi kereskedés