fbpx

5 lépés, ami elengedhetetlen a sikerhez

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Tartalomjegyzék

Türelem! A sikerhez vezető út hosszú, drága, csalódásokkal és sikerélményekkel teli. A tapasztalat az elkövetett hibák összessége, ez hozzá tartozik a fejlődéshez. Ne félj tőlük!

“Don’t love the trade”, vagyis ne ülj előtte a körmödet rágva.  Egy tréd nem tréd. A cél, hogy hónap végén a nyertes/vesztes trédek netto eredménye pozitív legyen.

“Don’t love the trade”, vagyis ne ülj előtte a körmödet rágva.  Egy tréd nem tréd. A cél, hogy hónap végén a nyertes/vesztes trédek netto eredménye pozitív legyen.

Money Management, avagy a kockázatkezelés, amely természetesen a növekvő nyereségekre is kihat. Trédenként 1-5% kockázat az ésszerű.

Ne higyj senkinek, nekem sem és semmilyen gurunak sem. Mindent akkurátusan tesztelj le mielőtt “ráereszted” a pénzedre. Abszolút recept nem létezik. 

01

Aki először találkozik a Forex-szel meglepve tapasztalja milyen egyszerűen lehet lebonyolítani egy tranzakciót. Néhány egérkattintás és már nyertem is 1000$-t. A kezdőknek még szerencséje is van. Tulajdonképpen azt hiszi elég ha eltalálja az irányt és már is nyert ügye van.

Hamar megszületik a döntés: összeszedek egy kis pénzt és elkezdek trédelni. Azzal a fontos kérdéssel, hogy meg tudja e ismételni a nyertes trédet újra és újra, nem is foglalkozik. Az ember hajlamos arra, hogy egyszerűen figyelmen kívül hagyja a tényeket amelyek nem passzolnak az elképzelésébe. Tulajdonképpen saját magát csapja be. A saját kárán fog rájönni, hogy ez egy szakma amit meg kell tanulni. Az alternatíva, hogy az egészet mint szerencsejátékot kezeli. Rámehet az anyagi biztonsága és akár a magánélete is. Ez ellen nincs mentség és a további pontokat akár el sem kell olvasni.

Egy villanyszerelő vagy lakatos nem 2 hét alatt kapja meg a mesterlevelét…

A jövendő devizakereskedő előtt hosszú és rögös út áll. Nem lesz egyszerű, egy csomó pénzbe fog kerülni, sikerek és balsikerek váltják egymást.

Volt már valami az életében amit egy közép ill. hosszútávú terv alapján értél el? Ha nem, akkor nagyon össze kell szedned magad, olyasmire vállalkozol ahol nem tudod hogyan fogsz viselkedni 1-1 nehézséggel való szembesülésnél.

Senkit sem akarok lebeszélni, de jobb a realitással már az elején tisztába lenni.

Alapszabály: Addig nem szabad élőben kereskedni, amíg min. 3 hónapig folyamatosan hasznot nem tudsz termelni. Be kell bizonyítsad önmagadnak, hogy tudod ezt csinálni. Ne csapd be magad! Sokba fog kerülni!

Mentoromtól többet tanultam 1 hónap alatt, mint magamtól másfél év alatt. Köszönöm Géza!

Tanulj!

Olvass, hallgass webinárokat, tanulmányozd videó sorozatainkat, gyűjts tapasztalatokat

Várkuti Géza