Meggyőződésem, hogy az internet feltalálása óta ez a technológia a leginnovatívabb, és olyan felhasználási lehetőségekkel kecsegtet, amiről ma még nem is tudunk.

Amíg a Bitcoin a jelenlegi körülmények között a csúcs (2018/06/12) óta elvesztette az értékének csaknem 80% -át és válságban van. A mögötte lévő  blokk lánc technológia szinte észrevétlenül egyengeti az utját egyre több területen . Mivel nagyon hasznosnak tűnik, ezért egyre több szoftver és tanácsadó cég vesz részt a fejlesztésben. De milyen területeken rendelkezik a Blockchain ezzel nagyszerű jövőjével, és mely vállalatok tudnak a legtöbbet profitálni belőle? Lássu csak..

Mi az a Blockchain (blokk lánc)?
Rövidere fogva a szót a Blockchain tulajdonképpen egy egyre folytatódó-bővülő listája a végrehajtott tranzakcióknak. A legújabb, utolsó  “láncszemben” az összes megelőző tranzakció szerepel és egymással egyeztetve van, úgyhogy nem lehet manipulálni, teljesen transzparens és minden pillanatban ellenőrizhető.

A sokoldalú alkalmazási lehetőségek
A jövőben egy decentralizált átlátszó adatbázis helyettesíti a főkönyvet. Így ez a technológia rettentően érdekes számos hatóság, bank és vállalat számára is.
Így például sok közjegyzői folyamatra a jövőben már nem lesz szükség. Például a blokkláncba letétbe helyezett testamentumok, amelyek automatikusan megnyílnak. A politikában hozzájárulhat egy hamisításmentes választási rendszerhez és csökkentheti a korrupciót is. A hatóságoknak megkönnyítenék az adófizetések ellenőrzését.

A vállalkozási szférában leegyszerűsíti a komplex folyamatokat, és átláthatóvá teszi az ellátási láncokat. Például a Walmart (WKN: 860853) már egy biztonsági blokkot használ az élelmiszerbiztonság területén.

Ezen kívül segíti a szerződések megkötését és segít az identitás azonosításában. Ez csökkenti a költségeket és a ráfordítandó időt, ami ahhoz vezet, hogy sok vállalat valamennyi ágazatában kövesse a példát annak érdekében, hogy ne kerüljenek verseny beli hátrányba.

Az értékpapír kereskedelem digitalizálása jelentősen csökkenti a megrendelési költségeket, könnyebbé és gyorsabbá teszi a kereskedelmet. Ugyanakkor a pénzügyi tranzakciók lebonyolításában a technológia nagyobb bizalommal és költségcsökkentéssel jár. Ezért fektet be már most az összes bank 91%-a a blokklánc technikai megoldásokba.

A biztosítási ágazatban, a pontosság és a bejegyzések nyomon követhetősége is nő, így a szerződések kezelési költsége az adminisztráció csökkentéséhez vezet. Ezzel csökkenti a hibákat és a vitás eseteket is.

Az egészségügyben az adatok decentralizált tárolása növeli az információk hatékonyságát, átláthatóságát és megbízhatóságát, így a betegek nagyobb mértékben kontrollálják adataikat.

Mely vállalatok részesülnek előnyben?
Mint láttuk, számos iparág használhatja a Blockchain technológiát a folyamatok fejlesztésének érdekében. A szolgáltatói iparág képviselői azonban különösen erősek, hiszen ők szakértők ezen a területen. Az egyes hatóságokat vagy vállalatokat azonban túlterhelheti a végrehajtás.

Az ABC (WKN: A14Y6F) leányvállalata a Google blokkhálózati megoldásokon dolgozik. És mivel csak a változás elején vagyunk, a vállalatok még mindig nagy hasznot húznak.

Bár sok kis szolgáltató és fejlesztő cég van, azonban ezek veszélyben vannak, mivel nagyon kis területre specializálódottak.

Bolondos következtetés
Láthatja, hogy a Blockchain alkalmazási lehetőségei sokoldalúak és sok területen értelmesek is. A növekvő számú Blockchainnel foglalkozó nagyvállalat egyre növekvő piacot is jelent. És amint a költség-és bevételi előnyök kiegyenlítődnek ill. a nyereség oldalára billennek, sok vállalatnak meg kell változtatnia a folyamatait, hogy versenyben maradhasson. Ez még mindig nagy lehetőségeket ígér. De még ha nem is így jönne, biztos hogy jobban járunk, mint az a Bitcoinba való befektetés lenne.

A jövő zenéje: a Blockchain