A mai napon 2 jelentősebb hír illetőleg esemény befolyásolhatja a piacot. Délelőtt 11 órakor jelenik meg az európai Consumer Price Index (fogyasztói árindex).  Az adatokat az európai statisztikai hivatal (Eurostat) publikálja. Gyakorlatilag az infláció alakulását kísérik figyelemmel egy árúkból és szolgáltatásokból álló „kosár” árának alakulásával. A kosár nem tartalmazza a különösen volatil komponenseket mint ételek, energia, dohány, alkohol. Az Únió legfontosabb tagja Németország már megjelentette saját adatait, miszerint az infláció 1,7%-ra emelkedett. Pontosan ezt akarja elérni az ECB európaszerte. Draghi és Co. a 2% körüli értékeket tartja kívánatosnak. Az index növekvő értéke bikásan hat az euróra.

A másik esemény amire figyelnünk kell, az este 8 órakor tartandó FOMC minutes. Az amerikai jegybank főnökei tárgyalnak és jelentetnek meg egy kommunikét. Miután decemberben megtörtént a kamatláb emelése, most nem sok újat várhatunk.

EURUSD

December közepe óta egy kitörési kísérlettel egy sávban mozog az EURUSD árfolyama. Úgy tűnik a piac jelenleg a jelenlegi 1,04 körüli értékeket tartja egészségesnek.

 

Pontosan 2 Key Level között mozog az árfolyam, felkészülhetünk tehát mindkét lehetőségre. Várjuk meg merre mozdul a piac és trédeljük le a visszapattanásokat.

 

Tenni való:

  Trade type Entry SL TP
EURUSD
  SELL LIMIT 1,0585 1,0645 1,0510
  BUY LIMIT 1,0305 1,0205 1,0370

 

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?